Amióta vannak esküvők mindig volt valaki az ifjú pár mellett, aki segítette a nagy napot. Ez a valaki napjainkban lehet egy vőfély vagy egy ceremóniamester. Most ezt a két szereplőt hasonlítjuk össze, hogy ti is tudjátok kire vágytok igazán.

Kezdjük a vőféllyel

Ők azok, akik népies viseletben egy furcsa felszalagozott bottal a kezükben, rímekben beszélve, a perverz vicceket sem hanyagolva segítik az ifjú párt. Fontos különbség a vőfély és a ceremóniamester között, hogy a vőfélyek sokkal többet szerepelnek, mint egy ceremóniamester így jobban elvonják az ifjú párról a figyelmet. Ha azt szeretnéd, hogy a levest ne pincér, hanem az esküvői segítőd vigye ki, a merőkanál lehetőleg lyukas legyen és közben elszavalja, hogy mennyi időn keresztül árkon-bokron kergette azt a szerencsétlen tyúkot mire beletudta folytani a forró levesbe…. akkor te vőfélyt szeretnél.

A ceremóniamester

 Teljesen más felfogásban vezényli a nagy napot. Elegáns öltözékben, jó megjelenéssel tulajdonképpen egy műsorvezetői szerepet lát el az esküvőn. Nincs rímekben beszélés, nincsenek altesti poénok, helyette viszont mindent és mindenkit kézben tart. Ha kell szórakoztat, ha kell hangulatot fokoz,  de mindig csak annyit és akkor amennyit és amikor szükséges. A ceremóniamester nem megy el a lányos házhoz, hogy kikérje a menyasszonyt, nem tart szülőbúcsúztatót és nem is görgetteti a tojásokat a ruházat alatt. Helyette viszont mindent megtesz azért, hogy az esküvőtök felejthetetlen legyen.

Ezek alapján ha ceremóniamestert keresel kérj ajánlatot és segítek felejthetetlenné tenni az esküvőtöket.